Welk sportmedisch onderzoek of inspanningstest is voor mij het meest geschikt?

Er zijn vele sportmedische onderzoeken, welke is nu het meest geschikt voor u? Sportgeneeskunde Midden Nederland heeft onderstaan “sporter A, B of C” voor u uitgeschreven. Herkent u zich in een van de sporters, dan is dit onderzoek vermoedelijk het meest geschikt voor u. 

U kunt ook altijd even met ons bellen of mailen voor een persoonlijk advies!

Sporter A) Bent u een prestatieve duursporter die graag ook informatie wilt over trainingszones, anaerobe drempel en VO2Max? Traint u met hartslagmeter en/of vermogensmeter? U kunt kiezen uit een uitgebreid sportmedisch onderzoek of anaerobe drempeltest. Een uitgebreid sportmedisch onderzoek wordt voor prestatiegerichte sporters eens in de 2 a 3 jaar geadviseerd. Tussentijds kunt u 1 a 2 maal per jaar de anaerobe drempeltest laten uitvoeren.

Sporter B) Bent u een recreatieve duursporter. Bent u minder geïnteresseerd in trainingswaardes,  traint u niet gericht op hartslagmeter of vermogensmeter, maar wilt u alleen weten of u verantwoord bezig bent? Dan is een groot sportmedisch onderzoek de beste keus. Eventueel volstaat een inspanningstest met ECG. Een groot sportmedisch onderzoek wordt geadviseerd om eens in de 2 jaar te laten uitvoeren.

Sporter C) Bent u jonger dan 35 jaar, doet u niet aan intensieve duursport en wilt u een preventief sportmedisch onderzoek? Kies dan voor het basisplus sportmedisch onderzoek

Uiteraard kunnen ook de tarieven en vergoedingen van uw zorgverzekeraar een rol spelen in de afweging die u maakt. Neem bij vragen contact met ons op, wij helpen u graag verder!