Loopanalyse bij klachten
Sportgeneeskunde Midden Nederland staat al jaren lang bekend als hét expertisecentrum voor hardlopers met uiteenlopende hulpvragen. Of het gaat om blessures, trainingsopbouw of prestatietesten, wij hebben alle kennis en kunde in huis om u bij te staan met het juiste advies en de juiste behandeling. Triatleten, baanatleten, marathonlopers uit de nationale en internationale top weten al sinds de oprichting de weg hier naar toe te vinden. Maar ook voor beginnende lopers, (fanatieke) recreanten en prestatielopers, is Sportgeneeskunde Midden Nederland zeer toegankelijk en krijgt iedereen dezelfde hoogwaardige zorg en aandacht.
Het doel van een (hard)loopanalyse is om te kijken naar welke interacties er binnen uw lichaam plaatsvinden tijdens het hardlopen. Zo worden bijvoorbeeld ongewenste beweegpatronen inzichtelijk gemaakt. Voorafgaand krijgt u een vragenlijst toegestuurd die ons helpt een goed beeld te krijgen van uw hulpvraag.
Wij maken gebruik van zeer vooruitstrevende technische hulpmiddelen waaronder een heel nauwkeurige drukgevoelige loopband en high-speed camera’s van Zebris. Daarmee worden al uw bewegingen tijdens het hardlopen vastgelegd om uiterst precies te kunnen vastleggen wat er gebeurt tijdens het lopen. Denk aan afwikkeling voet, bewegingen in de romp, heupen en knieën, grondcontacttijd, verticale lichaamsverplaatsing, paslengte, cadance/pasfrequentie en drukverplaatsing van landing tot afzet.
De kracht van deze moderne techniek gecombineerd met de nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen ons centrum, maakt dit tot een uniek concept in Nederland.
Voorafgaand aan de loopanalyse krijgt u een vragenlijst toegestuurd die ons helpt een goed beeld te krijgen van uw hulpvraag. De loopanalyse bestaat uit een intake, een uitgebreid lichamelijk onderzoek, functionele (kracht-)testen en de analyse op de loopband. Na afloop krijgt u een rapportage met onze aanbevelingen en adviezen mee naar huis waar u mee aan de slag kunt!
Hieronder vindt u een impressie van de gebruikte apparatuur:
Ook kan het zo zijn dat na uitvoer van de loopanalyse de bewegingsdeskundige u adviseert om een steunzool te gaan dragen. Sportgeneeskunde Midden Nederland is hiervoor aangesloten bij en onderdeel van het VSO netwerk.
De VSO-(sport)steunzool wordt op basis van de metingen en inzicht van de bewegingsdeskundige gespecificeerd. Aan de hand van de metingen en de specificaties wordt een 3D-computermodel individueel ontworpen. Vervolgens worden de zolen computergestuurd gefreesd. Zo worden de zolen uiteindelijk op maat gemaakt en zijn hierna klaar voor gebruik.
Voor het onderzoek vragen wij u de volgende zaken mee te nemen:
- Uw (meest gebruikte) hardloopschoenen
- Inlegzolen (indien aanwezig)
- Korte broek
Houdt u er rekening mee dat wij u vragen zonder shirt (voor dames wel mét (sport-)BH) op de hardloopband te lopen voor een optimale analyse van al uw bewegingen.
U ontvangt na het maken van de afspraak van ons de vragenlijst. Wij verzoeken u deze uiterlijk 24 uur voor aanvang van het onderzoek retour te zenden.
U kunt hier het volledige overzicht van alle tarieven en vergoedingen raadplegen.
NB: De kosten voor eventuele steunzolen maken geen onderdeel uit van de loopanalyse en worden separaat gefactureerd.