Kennisbank
Kennisbank
In dit blok vindt u de meest gestelde vragen (Frequently Asked Questions) en de bijbehorende antwoorden over ons SMA. Staat uw vraag er niet bij, stel hem dan via het contactformulier , telefoon of mail en u krijgt binnen 3 werkdagen antwoord op uw vraag.
Basisverzekering
- Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
- Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.
Voor deze klachten kun je, na doorverwijzing van de huisarts of specialist, terecht bij de sportarts.
Aanvullende verzekering
- Sportmedische onderzoeken, in de volksmond ook wel sportkeuringen genoemd. Je ervaart geen klachten, maar wilt je prestaties verbeteren of wilt weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt.
- Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek)
- Verplichte sportkeuring door een sportbond.
Voor deze sportmedische onderzoeken is geen verwijzing van de huisarts nodig. Deze sportmedische onderzoeken kunnen vanuit de aanvullende verzekering worden betaald, mits je deze aanvullende verzekering hebt. Dekt je aanvullende verzekering deze sportmedische onderzoeken niet, dan dien je de rekening zelf te betalen.
Raadpleeg onze keuzewijzer of neem contact met ons op voor een passend advies.
Ieder SMA heeft zijn eigen specialisatie en specifieke werkwijze. Sportgeneeskunde Midden Nederland is de absolute specialist voor de duursporter. Voor diverse verrichtingen kunt u bij elk SMA terecht. Voor fietspositieanalyses, inspanningstesten op de loopband, eigen fiets of duursportgerelateerde vragen kiest u voor Sportgeneeskunde Midden Nederland.
Ja, Sportgeneeskunde Midden Nederland is SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI. Hiermee wordt Sportgeneeskunde Midden Nederland erkent door alle zorgverzekeraars
Een verwijzing is alleen nodig voor blessureconsulten. Voor sportmedische onderzoeken, sportkeuringen, bewegingsanalyses, sportmedisch advies en trainingsbegeleiding is een verwijzing niet nodig
De kosten voor sportmedische onderzoeken, inspanningstesten, bewegingsanalyses, sportmedisch advies en trainingsbegleiding worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaan niet van het eigen risico af.
Blessureconsulten worden vergoed uit de basisverzekering en daarmee ook een belasting van het eigen risico.
Op de pagina tarieven en vergoedingen vindt u gedetailleerde informatie over dit onderwerp.
- Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.
- U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.
- Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.
- Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.
Ja, Sportgeneeskunde Midden Nederland is er voor elke (beginnende) sporter op elk niveau. De bewegende mens staat centraal.
Meer informatie vindt u in onze klachtenregeling.
Nee, u ontvangt de rapportage altijd zelf, zo mogelijk binnen een week. Alleen met uw toestemming verzenden wij een cc naar de verwijzend arts of therapeut en/of trainer.
Middels een consult of inspanningstest bij de sportarts kan deze u adviseren hoe de klachten te verhelpen.