Ik wil mijn prestaties verbeteren

Bent u een prestatieve (duur-)sporter die graag ook informatie wilt over trainingszones, anaerobe drempel en VO2Max? Traint u met hartslagmeter en/of vermogensmeter? Dan adviseren we u om een van onderstaande onderzoeken te kiezen. 

Een uitgebreid sportmedisch onderzoek wordt voor prestatiegerichte (duur-)sporters eens in de 2 à 3 jaar geadviseerd. Tussentijds kunt u 1 à 2 maal per jaar de anaerobe drempeltest laten uitvoeren. Alle onderzoeken kunnen op de (eigen) fiets en loopband worden uitgevoerd. Maak uw voorkeur kenbaar bij het maken van de afspraak, zodat de juiste testruimte kan worden ingepland

Wat is het verschil tussen een uitgebreid sportmedisch onderzoek en een anaerobe drempeltest?

Een uitgebreid sportmedisch onderzoek kenmerkt zich door een algemeen screenend gezondheidsonderzoek, het inspanningsonderzoek en aansluitend voldoende tijd om de resultaten te bespreken en adviezen te geven hoe de trainingen in te richten aan de hand van de testresultaten.

Bij een anaerobe drempeltest ligt het accent van het onderzoek op het uitvoeren van het inspanningsonderzoek. Dit onderzoek is in tijd korter en in tarief daardoor ook voordeliger dan een sportmedisch onderzoek. We gaan er vanuit dat de sporter enige kennis heeft hoe de testresultaten te vertalen naar trainingen of hiervoor contact heeft met een trainer/ vereniging. 

Voor triatleten hebben we triathlon specifieke onderzoeken ontwikkeld. Deze onderzoeken zijn identiek aan bovenstaande onderzoeken, maar in dit geval combineren we zowel de loop- als de fietstest.