Nascholing voor de huisarts.

Wij nodigen u van harte uit voor een interessante interactieve nascholing, verzorgd door sportartsen en sportfysiotherapeuten van Sportgeneeskunde Midden Nederland.

Sportgeneeskunde is een relatief nieuw medisch specialisme. Sinds 2016 is het specialisme erkend en kunt u patiënten met uiteenlopende klachten doorverwijzen. We zien dat het profiel van de sportarts de afgelopen jaren sterk is veranderd. Niet alleen de sporter staat centraal maar steeds meer de patiënt met chronische overbelasting staat centraal. 

De verwachting is dat de zorgvraag in de komende jaren nog meer toeneemt. Mede door de multiproblematiek en de vergrijzing zal de druk op het zorgstelsel verder toenemen. De sportarts, als medisch specialist in de beweegzorg, ziet het als zijn/haar taak, vanwege de specifieke expertise op het gebied van de fysieke belasting-belastbaarheid in relatie tot sport en bewegen, dat goede toegankelijkheid van de zorg en sportgeneeskunde noodzakelijk blijft. De samenwerking met de huisarts en het herkennen van elkaar werkwijze/expertise zal door deze ontwikkeling steeds belangrijker worden.

Programma

Tijdens deze lezing zullen de sportartsen toelichten waar de werkzaamheden van een sportarts uit bestaan. Verder komen aan de bod; het werkterrein van de sportarts en casuïstiek met duidelijke praktijkvoorbeelden.

Zoals een patiënt met:

  • Chronische (langdurige) peesklachten i.r.t. bekken(keten)problematiek.
  • Griepachtige verschijnselen gedurende 2 weken en na een aantal maanden nog steeds forse kortademigheid tijdens het sporten.
  • Plots omhoog schietende hartslag soms wel 15 minuten aanwezig, in voorbereiding op de marathon.

Daarnaast krijgt u informatie over de loopanalyse, fietspositiemeting, diagnostiek d.m.v. echografie en een toelichting over ons multidisciplinaire centrum.

Er is tevens ruimte voor discussies en vragen en wordt het duidelijk bij welke indicaties de huisarts kan verwijzen, waarbij uw inbreng wordt gewaardeerd.

Sprekers

Bram Koppenaal, sportarts

Bernard te Boekhorst, sportarts  

Vincent Böhm, bewegingsdeskundige (sportfysiotherapeut)

Mark Schouten, bewegingsdeskundige (sportfysiotherapeut)

Tijdschema donderdag 14 – 11- 2024

17.30 Inloop met avondeten.

18.00 Begin 1e gedeelte nascholing.

18.45 Pauze.

19.00 Begin 2e gedeelte nascholing.

19.45 Nabespreking, vragenronde. 

20.00 Einde van het programma.

Aanmelding