Fietszolen op maat gemaakt.

Ā 

Sportgeneeskunde Midden Nederland is al jaren het expertisecentrum voor dynamische fietspositiemetingen. Wat de meeste niet weten is dat we ook fietszolen op maat maken. Veelvoorkomende klachten tijdens het fietsen zijn pijnlijke voeten, tintelende tenen of onvoldoende support. Wanneer de standaard steunzolen onvoldoende hulp bieden, kan een custom zool uitkomst geven. We analyseren uw voeten en schoenen, maken een mal van uw voeten en maken vervolgens op maat gemaakte fietszolen voor u.

Procedure.

Stap 1. Voet analyse.Ā De bewegingsdeskundige voert een voet onderzoek uit om uw huidige klachten/ beperkingen te begrijpen en om het juiste voetbed voor uw fietsschoenen te bepalen.Ā 

Stap 2. Het proces. Zodra de analyse voltooid is, gaat u op het apparaat zitten en plaatst de voeten in de vacuĆ¼m tray, zodat u in een goede positie zit voor een optimale vormgeving.Ā  Uw voet zal in de RetĆ¼l vacuĆ¼m tray worden geplaatst, waar de specialist begint met het vormen van het vacuĆ¼m materiaal rond de contouren van elke voet.

Stap 3. Verwarmen en maken van de voetbed. Zodra beide voetvormen perfect gevormd zijn in de tray kan de zool klaar gemaakt worden. De specialist begint met het verwarmen van de zool tot hij soepel is. Daarna wordt het voorzichtig in de tray geplaatst, waarna er gedurende 2-3 minuten lichte druk uitgeoefend wordt op elk voetbed.

Stap 4. Fine tuning. Nadat de zolen (+/- 15 minuten) zijn afgekoeld, kan het aangepaste voetbed zo nodig worden bijgeknipt voor een precieze pasvorm in uw fietsschoenen. U bent nu klaar om ze te gaan gebruiken.

Dit alles gemaakt in 30 minuten!Ā 

Nieuwsgierig geworden? U kan apart hiervoor een afspraak maken maar het kan ook in combinatie met een bike-fit. Lees verder op https://smamiddennederland.nl/custom-fietszolen/