Pre-fit fietspositiemeting

De Retül Müve Pre-Fit bike is een instrument waar we alle denkbare fietsen en afstellingen mee kunnen nabootsen. Nagenoeg elke geometrie is hierop te kopiëren: race, mountainbike, gravel, TT-fietsen, alle varianten zijn mogelijk. Ook zijn o.a. de cranklengte, stuurpen, stuurbreedte en zadelstand instelbaar. Terwijl u fietst registreren we alle bewegingen van het lichaam middels de Retül software. Zo bepalen we heel nauwkeurig welke effecten de aanpassingen aan de Pre-fit bike hebben op de bewegingen die gemaakt worden. Het vinden van de optimale houding bij de juiste combinatie van framemaat en componenten wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Uiteraard wordt dit alles voorafgegaan door een uitgebreid lichamelijk onderzoek en het testen en meten van een aantal specifieke lichamelijke eigenschappen, zoals de afstand van de zitbeentjes en een digitale voetafdruk.

retul

Maar waarom zou u hiervoor kiezen?

Stel, u bent van plan een nieuwe racefiets, mountainbike of gravel fiets te gaan kopen.  Maar hoe weet je of je de juiste maat met de juiste afmontage van de verschillende onderdelen koopt? Testrijden kan door de huidige grote schaarste aan voorradige fietsen steeds moeilijker bij de dealer. Daarbij gaan steeds meer fietsfabrikanten over op volledig online shopping. Oftewel, de tussenhandel gaat eruit en fysiek testrijden is niet langer mogelijk.

Hoewel de geometrie van uw huidige fiets een aardige indicatie kan geven voor de keuze van de nieuwe fiets, zegt dat vaak niet alles. De ontwikkelingen binnen de fietsbranche, als het gaat om geometrieën van frames en de daarbij gebruikte materialen, kunnen van grote invloed zijn op de rijeigenschappen en daarmee sterk bepalend zijn voor de keuzes die u maakt tijdens de zoektocht naar een nieuwe fiets.

Vaak kunt u online wel een keuzehulp vinden. Ook op de website van de fabrikant wordt een advies gegeven over de framemaat op basis van bijvoorbeeld de totale lichaamslengte, al dan niet in combinatie met de binnenbeenlengte. Hier wordt echter geen rekening gehouden met bijvoorbeeld de romplengte en nog veel belangrijker, ook niet met de persoonlijk fysieke mogelijkheden en beperkingen. Als u heel lenig bent en gemakkelijk diep zit, dan maakt u waarschijnlijk een andere keuze dan iemand met dezelfde proporties die minder lenig is. En wat als je volgens de informatie van de fabrikant precies in de overlap zit van 2 framematen? Neem je nou die 56 of 58 cm? 42 of 44 cm breed stuur? 90 of 100 mm stuurpen?

Wij helpen u dan graag met het nemen van deze beslissing.