Sportgeneeskunde
EPTE (Percutane elektrolyse)
Percutane elektrolyse
Bij percutane electrolyse wordt onder echogeleiding een naaldje ingebracht. Deze naald is niet hol, maar vergelijkbaar met een dry needling naaldje. Dit naaldje wordt in het te behandelen gebied (pees) geprikt, waarna een zwakke elektrische prikkel zorgt voor het therapeutische effect. Hierdoor kan uw klacht op precies de juiste plek behandeld worden.
Wanneer?
Bij peesklachten die al langer dan 5-6 maanden bestaan, waarbij andere therapievormen niet hebben geholpen en waarbij op de echo duidelijke peesproblemen te zien zijn.
Hoe werkt het?
Bij langdurige peesklachten (tendinopathieën) verandert de zuurgraad van het peesweefsel. Elektrolyse stuurt een elektrische lading door het aangedane weefsel precies op de plek waar het nodig is. Zo wekt percutane elektrolyse een fysiologische ontstekingsreactie op wat leidt tot lokale effecten. Er ontstaat een gunstig milieu voor de synthese van het peesweefsel. De voorwaarden voor herstel zijn weer aanwezig. En de pees? Die past zich nu wél positief aan op toenemende belasting. Een oefenprogramma volgen is hierbij noodzakelijk.
Procedure
Doorgaans is het niet pijnlijk, hoogstens wat ongemakkelijk. Vaak wordt een licht zeurend tot drukkend gevoel aangegeven. Het penetreren van de naald door de huid kan een prikje geven. De behandelduur is ca. 3 minuten. De behandelfrequentie is doorgaans maximaal 4 keer en bij voorkeur 1x in de week.
LET OP! Na behandeling mag u 48 uur het behandelde gebied niet intensief gebruiken (normale dagelijkse bezigheden kan wel)
Tarief
Iedere behandeling kost € 35,00. U ontvangt hiervan zelf de factuur; deze kosten worden niet uit de basisverzekering vergoed maar uit de aanvullende verzekering. In totaal betaalt u € 140,00 voor een behandeltraject (4 keer maximaal).
U kunt hier het volledige overzicht van alle tarieven en vergoedingen raadplegen.
