(Sport)steunzolen voor de (recreatieve) sporter

Loopanalyse

Voor iedereen die steeds terugkerende (voet)klachten ervaart bij zijn of haar (sport)activiteiten bieden wij een loopanalyse + een voetanalyse aan. De analyse is geschikt voor iedereen, van de (ervaren) hardloper/triatleet tot de recreatieve wandelaar.

De voetanalyse wordt altijd uitgevoerd i.c.m. met een loopanalyse en gebeurt in de regel op advies van de sportarts. De bewegingsdeskundige analyseert uw bewegingspatroon en daar kan een advies uitkomen dat (sport)steunzolen gewenst is en adviseert u indien nodig over de aanschaf van (sport)steunzolen.

Voetanalyse

De loopanalyse + voetanalyse bestaat uit een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek, functionele (kracht-)testen, de analyse op de loopband en een voetanalyse.

Tijdens deze analyse worden de voetenstand en houding bekeken, gecombineerd met een beweeglijkheidtest van de voet gewrichten. Vervolgens vindt er een voetmeting plaats, een ganganalyse middels een dynamische digitale drukmeting en uw loopstijl wordt gefilmd terwijl u (hard)loopt op de loopband of vaste ondergrond. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en de bevindingen worden uitgelegd. Uw ontvangt hiervan een verslag, voor u zelf of verwijzer.

Advies

Het advies kan bestaan uit een (sport)steunzool, een specifiek type sportschoen, oefeningen, aanpassing looptechniek, fysiotherapie of doorverwijzing naar een ander (para)medische specialisatie.

De VSO-(sport)steunzool wordt op basis van de metingen en inzicht van de bewegingsdeskundige gespecificeerd. Aan de hand van de metingen en de specificaties wordt een 3D-computermodel individueel ontworpen. Vervolgens worden de zolen computergestuurd gefreesd. Zo worden de zolen uiteindelijk op maat gemaakt en zijn hierna klaar voor gebruik. De zolen kunnen desgewenst worden opgestuurd of worden opgehaald bij ons. De individuele steunzolen worden volledig volgens VSO-maatstaven ontworpen en vervaardigd. De kosten zijn 194,- voor 1 paar sportsteunzolen.

Meer informatie:  https://smamiddennederland.nl/loopanalyse/