Sportmedische keuring

Wanneer u een afspraak wilt maken voor een sportmedische keuring is een verwijzing van een huisarts of medisch specialist niet nodig. Er zijn verschillende redenen om een dergelijk onderzoek uit te voeren. Zo kan u het zijn dat het nodig is als onderdeel van een toelating voor een opleiding, voor het beoefenen van een hobby of om beroepsmatige redenen. 

Vergoedingenstructuur

Sportmedische keuringen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen is dat een vastgesteld bedrag per jaar tussen de € 150 en € 500. We raden u aan om dit in uw polis te controleren, daarnaast geeft de site sportzorg.nl een mooi overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

De factuur ontvangt u te allen tijde van Sportgeneeskunde Midden Nederland. U betaalt de factuur aan Sportgeneeskunde Midden Nederland en dient deze in bij uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Tarieven

per 01-01-2024

Verplichte sportkeuring
O.a. voor duiken, motorsport KNAF KNMV

€ 135

KNWU Licentie en opleidingskeuring
O.a. voor Cios, ALO, ROC, S&B

€ 165 

€ 75


Alle tarieven zijn exclusief aanvullend bloedonderzoek. Bloedonderzoek wordt in overleg uitgevoerd en de kosten hiervan worden separaat doorberekend. Standaard aanvullend bloedonderzoek bedraagt per 1 januari 2021 €75,00. Aanvullende bepalingen worden tegen kostprijs doorberekend.

Meer weten? Klik hier

sportmedische keuring