Inspanningstest

Wanneer u een afspraak wilt maken voor een inspanningstest is een verwijzing van een huisarts of medisch specialist niet nodig. Er zijn verschillende redenen om een dergelijk onderzoek uit te voeren. Zo kan u uw VO2max of anaerobe drempel in kaart willen brengen. 

Hulp nodig bij het vinden van het juiste onderzoek? Klik dan hier! Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd.

Vergoedingenstructuur

Inspanningstesten worden vergoed uit de aanvullende verzekering. In de meeste gevallen is dat een vastgesteld bedrag per jaar tussen de € 150 en € 500. We raden u aan om dit in uw polis te controleren, daarnaast geeft de site sportzorg.nl een mooi overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

De factuur ontvangt u te allen tijde van Sportgeneeskunde Midden Nederland. U betaalt de factuur aan Sportgeneeskunde Midden Nederland en dient deze in bij uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Tarieven

per 01-01-2024

VO2 max-test (HFmax/VO2 max bepaling)
Loopband of fietsergometer

€ 245

Anaerobe drempeltest (VO2, HF en vermogen)
Loopband of fietsergometer

€ 245

Anaerobe drempeltest Fiets + loopband
Triathlon specifieke inspanningstest

€ 345


Meer weten over uw lichaamssamenstelling? Dan is het mogelijk om uw inspanningstest uit te breiden met een DEXA-scan! U kunt dit bij het maken van de afspraak kenbaar maken, zodat hier extra tijd voor ingepland kan worden.

Alle tarieven zijn exclusief aanvullend bloedonderzoek. Bloedonderzoek wordt in overleg uitgevoerd en de kosten hiervan worden separaat doorberekend. Standaard aanvullend bloedonderzoek bedraagt per 1 januari 2021 €75,00. Aanvullende bepalingen worden tegen kostprijs doorberekend. Meer weten? Klik hier