Op zoek naar een nieuwe racefiets?

Een Pre-fit fietspositiemeting kan helpen!

Een nieuwe racefiets uitzoeken is natuurlijk leuk maar kan soms best een puzzel zijn. Vragen als; voor welk merk wil ik gaan? Heb ik de juiste maat gekozen? Of kan ik mijn oude framemaat overnemen naar een ander merk? Zijn meer dan terechte vragen bij de afweging van een nieuwe racefiets, MTB of gravelbike.

Gelukkig hebben ze hier een speciale Pre-Fit bike voor ontwikkeld. De RetĆ¼l MĆ¼ve Pre-Fit bike is zoā€™n instrument waar we alle denkbare fietsen en afstellingen mee kunnen nabootsen. Nagenoeg elke geometrie is hierop te kopiĆ«ren: race, mountainbike, gravel, TT-fietsen, alle varianten zijn mogelijk. Ook zijn o.a. de cranklengte, stuurpen, stuurbreedte en zadelstand instelbaar.

Vaak kunt u online wel een keuzehulp vinden. Ook op de website van de fabrikant wordt een advies gegeven over de framemaat op basis van bijvoorbeeld de totale lichaamslengte, al dan niet in combinatie met de binnen beenlengte. Hier wordt echter geen rekening gehouden met bijvoorbeeld de romplengte en nog veel belangrijker, ook niet met de persoonlijk fysieke mogelijkheden en beperkingen. Als u heel lenig bent en gemakkelijk diep zit, dan maakt u waarschijnlijk een andere keuze dan iemand met dezelfde proporties die minder lenig is. En wat als je volgens de informatie van de fabrikant precies in de overlap zit van 2 framematen? Neem je nou die 56 of 58 cm? 42 of 44 cm breed stuur? 90 of 100 mm stuurpen?

retul

Hoe gaat het in zijn werking?

De Pre-Fit wordt vooraf gegaan door een anamnese met o.a. het doornemen van een vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis. Aansluitend wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten. Uiteraard worden ook de schoenplaatjes goed afgesteld. Na deze onderzoeken gaan we aan de slag met de geometrie van de fiets die u op het oog heeft. We stellen de RetĆ¼l MĆ¼ve Pre-Fit bike af in exact dezelfde geometrie als de fiets die u wilt aanschaffen.

Daarna is het tijd om op de fiets te stappen. Terwijl u fietst op de Pre-fit bike, registreren we alle bewegingen van het lichaam middels de RetĆ¼l software die wij ook gebruiken voor onze andere fietspositiemetingen. Zo bepalen we heel nauwkeurig welke effecten de aanpassingen aan de Pre-fit bike hebben op de bewegingen die gemaakt worden. We kijken of de fiets die u op het oog heeft ook daadwerkelijk bij u past en aanvullend adviseren we u over zadelhoogte, zadelbreedte, stuurbreedte, lengte van de stuurpen en het aantal spacers onder de stuurpen.

Twijfelt u nog tussen een tweetal fietsen? Geen probleem! Tijdens de meting heeft u de mogelijkheid om twee verschillende modellen te testen, we stellen deze voor u af en geven een advies op basis van de meting.

Wij helpen u dan ook graag met het nemen van deze beslissing.