Gloednieuwe bikefit-ruimte voor Sportgeneeskunde Midden Nederland

De ruimte waar onze fietspositie analyses plaatsvinden, is geheel in een heel nieuw jasje gestoken. Het ziet er niet alleen frisser en fraaier uit, ook inhoudelijk is er hoop veranderd. Zo werken we nu met geavanceerde analyse apparatuur van onze partner Retül. Het inmeten van de fiets en het vastleggen van de bewegingen van de fietser, is nu helemaal digitaal ondersteund. Door gebruik te maken van sensors en speciale camera’s, worden alle hoeken, beweging en maten tot op de millimeter nauwkeurig vastgelegd. Ook het lichamelijk onderzoek wordt nu ondersteund door nieuwe techniek, bijvoorbeeld een elektronische voetdruk-meting en zitbeen-meting. Uiteraard blijft onze zadeldrukmeting ook een vast onderdeel van de analyse.

Het verzamelen van al deze data helpt ons enorm in het geven van het beste advies t.a.v. instellingen aan de fiets, keuze voor materiaal en oefeningen voor het verbeteren van de houding en het voorkomen van blessures. Ook beschikken we over de mogelijkheid om custom made zooltjes te maken voor nog meer maatwerk. 

Alles bij elkaar is dit de meeste complete en gespecialiseerde bike-fit setting van Nederland. Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Neem dan eens contact op, we staan u graag te woord.